Troligen norsk vargtik som dödade fårtacka

KRONOBERGS LÄN(JJ). Det var med största sannolikhet Kynna, den norska vargtiken, som dödade en fårtacka på en gård i Haghult i torsdags morse. Denna slutsats drar länsstyrelsen i Kronobergs län efter att ha sett, genom radiopejling, att vartiken befann sig i området för angreppet vid den aktuella tidpunkten.

För att försöka undvika ytterligare vargattacker på får i Haghult har ett område vallats in med lapptyg.

På hemsidan uppger länsstyrelsen i Kronobergs län att en varg observererats i området kring Södra Ljunga kyrka under helgen. Rekommendationen från länsstyrelsen är nu att djurägarna, i området kring Haghult, ska ha sina får inomhus under nätterna. 

Källa: Länsstyrelsen i Kronobergs län

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Klarar sig kalven i vinter? Hur många älgar dör?

Fagersta (JJ) – Vi har inte upplevt sådant här väder tidigare. Det går inte att förutse hur många vilda djur som kommer att dö till följd av värmen och torkan. Det säger Jägareförbundets forskningsansvarige, Fredrik Widemo.

Älgjaktsvinnarna klara

Kungsbacka (JJ) Varje höst lottar Jaktjournalen ut fem platser till tidningens älgjakt i Ströms Vattudal. Som vanligt är intresset mycket stort. Och de lyckliga vinnarna är…

Annonser