Trolig ökning av lodjursstammen i Uppsala län

UPPSALA LÄN(JJ). I Uppsala län finns det omkring 30-40 familjegrupper lodjur. Detta visar den preliminära bedömning som gjorts av lodjursinventeringen som genomfördes i helgen. Enligt Uppsala Nya Tidning uppgav länsstyrelsen detta i går eftermiddag.

– Lodjuren har garanterat ökat sedan förra året, säger Per Zackrisson, rovdjursansvarig för Uppsala och Stockholms län på Jägarförbundet, till Uppsala Nya Tidning. 

Zackrisson var också den som samordnade inventeringen. Jägarna rapporterade in totalt 250 spårrapporter under inventeringen.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Vinn tre dagars jakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal, Jämtland, i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.

Finska rakrepetern Lynx testas

Finska studsaren Lynx TD15 är en rakrepeter med en enkel men ytterst smart konstruktion. Pipan, fram- och bakstock har separata fästen i ett fräst och slipat aluminiumblock. Att lossa kolven med pipan fast i lådan gör att träffläget förblir orubbat.

I hårkorset: Var är jägarna i vapendebatten?

Vi jägare och sportskyttar utgör inte hotet, men drabbas ändå fatalt. Varför skriker vi inte högre när vår vardag raseras bit för bit. Ett nytt vapendirektiv ska tillämpas i Sverige och under några år har frågan utretts och stötts och blötts. Än så länge finns ingen kvitto på utfallet men om polisen hade fått bestämma
ANNONS ▼

Annonser