Trippelvinnare arrangerar Jakt-SM

Tystberg (JJ) För fjärde året i rad anordnas Jakt-SM för elever vid jakt och viltvårdsinriktningen inom naturbruksprogrammet i Sverige. Elever vid Öknaskolan i Tystberga har tagit hem titeln 3 år i rad och kommer i år att arrangera tävlingen på skolans marker i samarbete med Svenska Jägarförbundet.

Arvid Norström och Jim Forsberg från Öknaskolan, vinnare i Jakt-SM 2013. Foto: Öknaskolan
Elever från åtta naturbruksgymnasium har anmält sig. Varje skola deltar med 2 elever i varje lag och totalt kommer 21 ungdomar att tävla, både i lag och individuellt i grenar som artkännedom, tillvaratagande av vilt, skytte, etik- och juridikmoment. Nytt för i år är att tävlingen delas in i herr- respektive damlag.

 – Unga tjejer som läser jaktinriktningen har efterfrågat denna uppdelning då intresset för jaktutbildning ökat hos kvinnor de senaste åren. Hos oss är 20 procent av våra jaktelever tjejer, säger Kenneth Schulze, lärare vid jaktinriktningen på Öknaskolan.

Elever från Öknaskolan kommer själva inte att delta i årets SM. Leif Carlström som är lärare och känd profil inom jaktvärlden, menar att det ger fel signaler om Öknaskolans elever arrangerar tävlingen och dessutom tävlar.
Tävlingen äger rum 14-15 maj.

AKTUELLT

Jägare fann fullt utvecklat foster i dovhind

Västsverige (JJ) Ett jaktlag i Västsverige blev minst sagt konfunderade när de på en jakt i helgen passade en dovhind. De fann nämligen ett fullt utvecklat foster i henne. Med andra ord skulle hon kalva nu i dagarna, omkring tre månader senare än normalt.

Annonser