Trio döms till fängelse för tjuvjakt på älg

Sollefteå (JJ) Tre män döms till fängelse för tjuvjakt på älg.

Tre män döms till fängelse för tjuvjakt på älg. Arkivbild: Mikael Moilanen

Tidningen Ångermanland rapporterar att männen åkt till Lövlidens jaktområde i Helgum 2016. De säger själva att de var ute för att söka spår efter älg. Tingsrätten finner dock att trion hade bilen fullastad med vapen och ammunition och var ute för att jaga älg på annans mark.

Ett kvinnligt vittne, som var ute på promenad med hundarna, fick syn på männen.

– Det har ryktats om att han tidigare har tjuvjagat. Den ena satt i bilen och drack whisky, de hade inget här att göra, säger kvinnan under ett förhör, rapporterar tidningen Ångermanland.

Flera vittnen har uppgett att det inte fanns något som tydde på tjuvjakt.

Älgkött i en frys

Men ett vittne åkte hem till de misstänkta männen.

– Jag konfronterade dem om vapnet jag hörde att de hade haft med sig, vilket de nekade till. Efter påtryckning visade det sig att de gömt ett gevär i soffan, säger vittnet enligt tidningen Ångermanland.

Polisen hittade färska blodspår och färska slaktrester utanför en slaktbod som tillhörde en av männen.

Hos en av de misstänkta påträffades 150 kilo älgkött i en frys. Han säger till polisen att han inte vet hur köttet hamnade där.

Ångermanlands tingsrätt dömer männen till fängelse mellan fem och åtta månader för jaktbrott, medhjälp till jaktbrott och vapenbrott.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Björn som skadsköts i Värmland inte påträffad

Den björn som skadsköts under björnjakten i Värmland har fortfarande inte påträffats. –Jägare släppte släppte hundar på en björn, men den hade då alla fyra hörntänder i behåll, säger Per Larsson på länsstyrelsen.

Sista chansen idag att anmäla sig till Jaga med JJ

Nu är det sista chansen att anmäla sig till utlottningen i Jaga med JJ. Fram till klockan 23 ikväll, den 18 september har du chansen att bli med på gåsjakt i Skåne, drevjakt på rådjur och dovhjort i Trollhättan eller vildsvinsjakt i Göteborg.
ANNONS ▼