Tredje björnen för Dahl i Gävleborg

Bollnäs (JJ) Emil Dahl och hans kompisar i Röste upplever just nu en fantastisk björnjakt. Nu på förmiddagen sköt de årets tredje björn, en varje dag...

Även idag fick Emil Dahl skjuta en björn. Och återigen kan han tacka sin plotthundstik Stinta.

På björnpremiären i fredags hittade Emil Dahls plotttik Stinta spår av en björn i en havreåker. Några timmar senare hade Emils far fällt björnen. I går fällde Emil själv en björn för Stinta och nu på förmiddagen var det dags igen.

– Vi började på morgonen i samma havreåker som vid premiären och Stinta tog återigen ett spår. Hon verkar vara i sin livs form och spårade björnen i fyra km innan hon kom ikapp. Och på den sträckan hade björnen gått längst vägar på tre ställen, men hon redde ändå ut det, berättar Emil, mer än belåten.

När Stinta kom ikapp björnen blev det ståndskall direkt. I två timmar skällde hon ståndskall innan Emil kom fram, men det var mycket tätt och svårt att komma till skott.

– Det var i princip omöjligt. Det var underröjt och jag hörde bara björnen och till slut gick det loss och upp i ett berg. Jag sprang och gensköt längst en skogsväg och björnen gick undan parallellt med vägen. Plötsligt rusade björnen över vägen, kanske 60 meter framför mig, men det var inte en chans att skjuta, berättar Emil.

Björnen gick sedan upp mot området där den stått för Stinta i upptaget.

– Jag tog mig upp i berget så fort jag kunde och visste om en gallring där en kompis fått en björn på sig när han jagade grävling tidigare. Jag han inte mer än att komma fram och pusta lite så dök björnen upp och jag kunde fälla den.

– Vet inte vad som händer, allt går  som det ska och Stinta har aldrig varit så här bra tidigare. Det här trodde jag inte inför björnjakten, berättar Emil.

När JJ pratat med Emil har de inte hunnit undersöka björnen, annat än att de uppskattar den till cirka 50-60 kg.

 

AKTUELLT

Kommun och polis oense om hotfull varg

Finland (JJ) Kommunstyrelsen i Vörå och polisen har kommit ihop sig om en närgången och hotfull varg. Polisen beslöt att den inte skulle avlivas och nu har kommunen JO-anmält polisen.

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Annonser