Tredje björnen för bröderna Falk

Orsa (JJ) Just nu väntar bröderna Falk, Våmhus, på att besiktningsmannen ska komma. För en liten stund sedan fällde de säsongens tredje björn.

Att spåra av skogsbilvägar och leta färska björnskitar brukar vara lönsamt som björnjägare. Så var det också i morse när bröderna Falk, Lars-Gunnar, Magnus och Mikael, jagade i Rymdalen, Våmhus i morse.

Jaktkompisen Johan Gustavsson var också med.

De hittade en färsk björnskit från i natt och där släppte de sina båda rutinerade smålandsstövare Aho och Panter. De spårade i cirka en kilometer och då började hundarna väcka för att strax övergå till drev.

Efter en stund stannade björnen upp och drevet övergick i gångstånd. Ungefär en timme jobbade hundarna  med björnen innan Lars-Gunnar Falk kunde fälla björnen.

Den fällda björnen är en hona och vikten uppskattas till 60-80 kg, men jägarna väntar nu på besiktningsmannen.  

Lars-Gunnar Falk fällde morgonens björn i Rymdalen, t h Mikael Falk och Johan Gustafsson.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Björnjakten 2018 – Robert Salomonsson tror på Lillen

Dorotea (JJ) Den 21 augusti är det dags för björnjaktspremiär. I år får totalt 284 björnar fällas under licensjakten som får pågå som längst fram tills den 15 oktober. Jaktjournalen har checkat av hur några av Sveriges mer namnkunniga björnjägare förberett sig.

Annonser