Tredje björnen för bröderna Brandt

Rättvik (JJ) Idag sköts den tredje björnen i gänget med bröderna Andreas och Markus Brandt, Dalbyn, Rättvik.

Redan i början av jakten sköt detta gäng två björnar, då hette skyttarna Andreas Brandt och Johan Jensen, Dalsland.

Idag fanns även Johans storebror Magnus Jensen, Billdal, med i gänget. Dessutom hade Markus Strandqvist med västsibiriska laikan Åsebos Lir anslutit sig.

– Vi hittade en skit på en väg i Prästskogen, som ligger i Rättviks kommun. Och Strandqvist släppte sin laika Lir på spåret och drog iväg kanske 1,5 kilometer upp mot Lonånberget. Men förmodligen tyckte hunden att spåret var lite för kallt så den vände tillbaka, berättar Andreas.

Istället bestämde man sig för att Magnus Jensen skulle släppa sin 12-åriga plott-tik Ripp. Men först spårade Magnus och tillslut hittade man ett utspår och släppte Ripp som började väcka och sedan övergick det till drev.

– Ripp gjorde ett jättebra jobb och höll på i cirka 3,5 timmar. Men då började hon bli trött så vi släppte på min plotthund Klint. Brorsan Markus hade tidigare gått med sin hund och ställde sig nu på pass i stället nere på Svartesåsvägen där han tillslut fick skjuta björnen när den skulle över vägen, berättar Andreas.

– Det här är en jakt som blev lyckad tack vare bra samarbete med jaktgrannar och inte minst bröderna Weinstock, understryker Andreas.

Björnen var en hona på 132 kg.

Ännu en björn blev skjuten utanför Rättvik idag: Fr v Magnus Jensen med plotten Ripp, skytten Markus Brandt, Alex Karelius, Andreas Brandt med plotten Klint och Markus Strandqvist med laikan Lir.
AKTUELLT

Jägare fann fullt utvecklat foster i dovhind

Västsverige (JJ) Ett jaktlag i Västsverige blev minst sagt konfunderade när de på en jakt i helgen passade en dovhind. De fann nämligen ett fullt utvecklat foster i henne. Med andra ord skulle hon kalva nu i dagarna, omkring tre månader senare än normalt.

Annonser