Trebent varg åter synlig

Skillingaryd (JJ) Den trebenta vargen som syntes i Småland i vårvintras har åter observerats. Många var säkra på att vargen dött till följd av sina skador, men i helgen syntes den igen.

Vargen observerades när den sprang över en gårdsplan i  byn Nyholm utanför Skillingaryd. De boende i huset tog även bilder på vargen som mestadels sprang på tre ben och endast stundtals stödde på det fjärde.

– Jag tycker det är fascinerande att vargen har klarat sig trots att den saknat en tass. Den här vargen är en riktig överlevare, säger Henrick Blank, enhetschef på länsstyrelsen i Jönköpings län till Svensk Jakt.

Vargen dök upp redan 2013 när får angreps i området. Sedan dess har den observerats och spårats vid flera tillfällen. Senast i våras, då det också upptäcktes att en tass i princip var söndertrasad. Många, inklusive länsstyrelsepersonal trodde  att vargen dukat under.

AKTUELLT

Nu ska Sveriges bästa harhund koras

Vrigstad (JJ) Nu är det snart dags för årets stora Stövarmästerskap, Stövar-SM för harhundar. Imorgon invigs arrangemanget i Vrigstad och Jaktjournalen finns naturligtvis på plats.

Bra jaktår för tjäder och vildsvin i Dalarna

Dalarna (JJ) Det är goda tider för skogsfågeljägarna och vildsvinsjägarna i Dalarna. Under senaste jaktåret sköts nästan dubbelt så många tjädrar som året innan – och antalet fällda vildsvin fortsätter öka.

Annonser