Tre dödade av björn

Indien (JJ) Två bybor och en naturvårdare dödades av en läppbjörn som löpte amok i ett skogsområde utanför staden Mahasamund i östra Indien, enligt lokala myndigheter.

Två bybor och en naturvårdare dödades av en läppbjörn som löpte amok i Indien. (Foto:iStock)

Polis lyckades skjuta ihjäl björnen efter att den gett sig på naturvårdaren, som sänts ut för att försöka fånga in och lugna den.

– Vi hade inget annat val än att skjuta den. Den var på bärsärkargång och attackerade alla som kom i dess väg, säger Rajesh Kukareja, biträdande polischef i Mahasamund.

De två byborna var på tur i skogsområdet för att plocka ätbara örter. När de dröjde med att återvända gav sig lokalbor ut för att leta efter dem och fann deras kroppar.

Läppbjörnen är rödlistad av Internationella naturvårdsunionen, som uppskattar antalet läppbjörnar till 20 000, rapporterar TT.

AKTUELLT

Skarp kritik mot polisens hantering av vapenärenden

Linköping (JJ) Polisprofessor Stefan Holgersson riktar skarp kritik mot polisens myndighetsutövning i vapenärenden. I en forskningsrapport kommer han fram till att polisen klipper och klistrar i lagtexter och inte lägger fram uppgifter som talar till klagande personers fördel.

Annonser