Tre älgjägare mördade!

Under älgjaktens tre första jaktdagar i oktober har tre älgjägare påträffats mördade. I måndags påträffades en 69-årig man mördad nedanför sitt jakttorn i Knäred, södra Halland. I går kväll och nu på morgonen har två älgjägare i Dalsland påträffats mördade.

Den 69-årige mannnen, utanför Knäred, hittades med skallskador nedanför sitt torn. Polisen misstänkte mord i ett tidigt skede. Bland annat saknas mannens jaktgevär. Händelsen inträffade i Vångadal som ligger öster om Knäred. Mannen jagade tillsammans med en kamrat, trots att markägarna kommit överens om att inte starta jakten förrän den 11 oktober. Rykten om stridigheter runt älgjakten florerar i bygden.
Mannen hade uppsikt flera hundra meter runt tornet. Omständigheterna kan tyda på att han kände personen som kom, menar polisen, som fortsätter med förhör av olika personer i bygden.
Ytterligare två älgjägare har hittats mördade. Två äldre män från samma jaktlag har hittats döda i ett skogsområde i Västra Bräcke utanför Åmål. Polisen misstänker även här mord.
Den första mannen hittades ihjälskjuten i skogsområdet redan i går kväll. Inledningsvis trodde man att det rörde sig om ett självmord. Under natten iakttogs en bil på platsen, samt en rad andra omständigheter gjorde att polisen fortsatte att undersöka området i morse. Vid halvtiotiden idag påträffades ytterligare en död jägare, cirka 75 meter från jaktstugan. Polisens tekniker arbetar nu på platsen för att säkra spår.

AKTUELLT

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Nya jaktprov på gång i Vorstehklubben

Stenkullen (JJ) De senaste dagarna har det diskuterats flitigt i fågelhundsgrupper på sociala medier. Orsaken är att Vorstehklubben just nu ska ta fram förslag på nya jaktprov med inspiration från Tyskland.

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Annonser