Trafikskadad älg låg skadad i 14 timmar

En bilförare på skidsemester i Åre smet i helgen från en viltolycka. Älgen som påkördes låg minst 14 timmar innan den upptäcktes och kunde avlivas.

En förbipasserande upptäckte vad som hänt och polisen lyckades spåra bilföraren som nu har dryga böter att vänta.
Olyckan inträffade på Fröåvägen, mellan Årebjörnen och Husävägen, utanför Åre. Inga personskador uppstod, men bilföraren uppger att de blev chockade och att han inte kände till att man måste polisanmäla viltolyckor.

AKTUELLT

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Nya jaktprov på gång i Vorstehklubben

Stenkullen (JJ) De senaste dagarna har det diskuterats flitigt i fågelhundsgrupper på sociala medier. Orsaken är att Vorstehklubben just nu ska ta fram förslag på nya jaktprov med inspiration från Tyskland.

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Annonser