Traditionell kråkjakt gav 60 fåglar

Kristianstad (JJ) I helgen samlades ett dussintal jägare för att delta i den traditionella kråkjakten i Kristianstad-Bromölla. Totalt fällde jägarna ett 60-tal fåglar.

Årets traditionella kråkjakt gav ett 60-tal fåglar.

Jägarna satt på plats i sina gömslen i den kylslagna gryningen för att sitta ut till på förmiddagen. Samtliga deltagare kom tillbaka med fåglar. Totalt sköts ett 60-tal kråkfåglar.

– Man måste gömma sig ordentligt, kråkor har bra syn och reagerar direkt på om något rör sig eller är annorlunda, säger Åke Feldt från jaktvårdskretsen.

Jägarna anser att det finns många skäl till att jaga kråkor. En är att bönder kan ha problem med att fåglarna äter deras säd. Men den stora anledningen är att kråkor också är rovdjur, predatorer.

– De tar mycket småvilt, hare, fasan, småfågel. Det blir mer mångfald i faunan om vi inte har så många kråkor, säger en jägare som inte vill ståta med sitt namn, men som också berättar att kråkor är duktiga på att hitta andra arters bon och äta ägg, säger Åke Feldt till Kristianstadsbladet.

AKTUELLT

Hemmaseger på Stövar-SM

Vrigstad (JJ) Det har varit två fantastiska provdagar i skogarna utanför Vrigstad i Småland. Efter ett rafflande upplopp stod det till slut klart att lokala hamiltontiken Bärimilla Kelly och ägare Bjarne Engström stod som segrare.

Därför sitter Hedin häktad för illegal vargjakt

Västmanland (JJ) Nu offentliggörs uppgifter kring varför industriledaren och vargdebattören Karl Hedin sitter häktad misstänkt för illegal vargjakt. – Skämtsam jargong och missuppfattning, sammanfattar Hedins advokat, Sven Severin.

Annonser