Totalt 302 björnar fällda under årets jakt

Uppsala (JJ) Årets björnjakt är slut. Totalt fälldes 302 av 319 tilldelade björnar.

När jakten avslutades i går eftermiddag fattades bara fem björnar av Norrbottens 90 tilldelade björnar och en björn i fjällområdet i Dalarna.

Henrik Thurfjell rovdjurshandläggare på Länsstyrelsen i Dalarna säger till DT.seatt det kan bli aktuellt med en förlängd jakt på den återstående björnen i delområde 1 som är renbetesland. En ansökan är inlämnad till länstyrelsen.

– Jag ska ta kontakt med samebyn om de fortsatt vill ha förlängd jakt för den björn som återstår. Om de önskar det kommer ansökan att sändas över till Naturvårdsverket då det inte är länsstyrelsen som hanterar den frågan, säger Henrik Thurfjell.

AKTUELLT

Nu är tid för att stärka banden med jakthunden

Det är så här års man kan stärka banden med hunden, så att man slipper stå och klia sig i huvudet och fundera på varför den hellre jagar fyra socknar bort än på marken där man själv befinner sig, skriver Mikael Moilanen i den här krönikan.

Svårt vargbiten älg avlivad i Värmland

En älg som sargats svårt av vargar avlivades på onsdagen strax öster om Karlstad. – Den blödde väldigt och hade svåra bettskador, berättar Jägareförbundets ordförande i Värmland, Anders Olsson.

Inrikesministern svarar undflyende om skytteverksamheters framtid

Polisen arbetar med en ny policy som avser besiktning av skjutbanors tävlingsstationer. Blir riktlinjerna som de ser ut i dag verklighet kommer många skytteklubbars verksamhet försvåras. Inrikesminister Mikael Damberg svarar undflyende på Sten Berghedens skriftliga fråga om konsekvenserna av förslaget.

Annonser