Tollare förväxlades med räv

Kungsbacka (JJ) I mitten av januari blev en tollare påskjuten med hagelgevär i samband med rävjakt utanför Kungsbacka. I förhör med polisen har skytten förklarat att han förväxlat hunden med en räv.

En rävjägare förväxlade en räv med en tollare och sköt ett skott mot hunden. Hagel träffade, men som tur var överlevde hunden. Bildmontage. Foto: Istock.

I samband med att en hundägare rastade sin tollare lös fick han den påskjuten med hagel i ett skogsområde strax söder om Kungsbacka i Halland.

I skogsområdet pågick rävjakt med stövare och hundägaren hör efter en stund ett skott och hittar inte först sin hund. Han påträffar en jägare, men denne viker undan och svarar inte på frågan om han sett hunden.

Efter en stund hittas hunden och ägaren upptäcker då att den är träffad med hagel. Hunden transporteras till veterinär som opererar bort några hagel.

En polisanmälan görs och i polisutredningen har det framkommit att en jägare skjutit på hunden i tron att det var en räv.

Enligt skytten ska stövaren ha jagat tollaren och han var helt övertygad om att det var en räv han sköt mot.

Hunden klarade sig.

Polisen har avskrivit ärendet eftersom det finns en prejudicerande dom i liknande fall där skytten friades.

 

 

 

 

 

 

AKTUELLT

Skarp kritik mot polisens hantering av vapenärenden

Linköping (JJ) Polisprofessor Stefan Holgersson riktar skarp kritik mot polisens myndighetsutövning i vapenärenden. I en forskningsrapport kommer han fram till att polisen klipper och klistrar i lagtexter och inte lägger fram uppgifter som talar till klagande personers fördel.

Annonser