Tobias märker jägare för livet

Mönsterås (JJ) Tatueraren Tobias Oscarsson märker jägare för livet med sina iögonfallande bilder. – Jag gör mest jaktmotiv eftersom jag själv jagar otroligt mycket, berättar han.

Tatueraren Tobias Oscarsson och hans jämthund Uffe samt en fin sextaggare Tobias tatuerat på en jägares underarm. Foto: Privat

Jägare kommer från och fjärran till tatueringsstudion Creation Corner i Mönsterås i Kalmar län. Häromveckan var det en jägare som åkte 70 mil från Malung för att få en taturering med jaktmotiv.

Långväga kunder

– Jag har haft kunder ännu längre norr ifrån, och från Norge. Om jägare bestämmer sig för en tatuering de vill ha, så är de beredda att resa lång väg, konstaterar Tobias.

Han har två jämthundar och jagar älg och vildsvin så ofta han kommer åt.

– Jag både tatuerar och jagar på heltid, säger Tobias och skrattar.

Runt omkring sig på jakterna ser han möjliga motiv.

Både unga och gamla

– Jag gör väldigt mycket hundporträtt, hundar med älgar och vildsvin, men sedan gör jag skogs- och naturmotiv och alla möjliga viltarter. Det är alla möjliga bilder som har med jakt att göra – bland annat har jag tatuerat en GPS på en arm, berättar Tobias.

Kunderna är både unga och gamla jägare som genom tatueringar vill manifestera hur mycket jakten betyder för dem.

– De som kommer långväga ifrån är oftast äldre, säger Tobias Oscarsson.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
3
Visa bildspel

/
...
Visa mer

Dela artikeln via e-post

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Älgjaktsvinnarna klara

Kungsbacka (JJ) Varje höst lottar Jaktjournalen ut fem platser till tidningens älgjakt i Ströms Vattudal. Som vanligt är intresset mycket stort. Och de lyckliga vinnarna är…

Annonser