Tjuvjaktsfall i Arjeplog uppklarat

ARJEPLOG (JJ) Två män, en från Arjeplog och en från Arvidsjaur har erkänt tjuvjakt på älg, rapporterar Sveriges Radio P4 Norrbotten. Polisen hade misstankar om att de två männen var inblandade men saknade inledningsvis tillräckligt starka bevis.

Tjuvjakten ska ha ägt rum i slutet av oktober på en mark utanför Arjeplog. Jaktlaget som äger jakträtten på marken fattade misstankar om att någon tjuvjagat älg på området.

Polisen startade en utredning och spåren ledde till de två män som nu har erkänt. Inledningsvis kunde de dock inte bindas till tjuvjakten men efter att polisen fått in ytterligare tips erkände i går de båda männen inblandning i händelsen.

En av männen har erkänt själva tjuvjakten medan den andra mannen erkände medhjälp.

Däremot tror inte polisen i Arjeplog att tjuvjakten har någon koppling till den organiserade tjuvjakt som uppdagats i Norrbotten. 

AKTUELLT

Här vill länsstyrelserna öka vargstammen

Vargstammen ska öka ytterligare i Dalarna, Gävleborg, Västmanland och Västra Götaland. Det är innebörden av det förslag som det mellersta rovdjursförvaltningsområdet offentliggjorde på onsdagen.

LRF vill ha löshundsjakt på vildsvin vår och sommar

Lösa vildsvinshundar hela våren och sommaren. Vårbocksjakt i hela Sverige. Jakt på hjort och rådjur dygnet runt. Det är förslag på nya jakttidsregler från Lantbrukarnas Riksförbund, LRF. – Vi måste göra något åt vildskadorna, säger förbundets jakt- och viltansvarige Anders Wetterin.

Annonser