Tjuvjakt på varg utreds i Danmark

Danmark (JJ) En man är misstänkt för att ha skjutit en varg från sin bil. Ett vittne anmälde händelsen och förundersökning om jaktbrott pågår.

Händelsen inträffade på Västjylland, en dryg mil öster om Ulfborg, rapporterar Jyllandsposten.

Polisen mottog anmälan om tjuvjakten under måndagen. En man uppges enligt ett vittne ha kört in på en väg och skjutit en ung varghanne från bilen.

Polisen hittade kroppen av den skjutna vargen samt tomhylsor och lyckades spåra upp bilen och dess ägare, en man i 60-årsåldern.

I ett pressmeddelande skriver polisen att det förefaller vara överträdelser mot både jaktlagstiftning samt lagstiftning kring fredade arter, men det kan också ha begåtts andra lagöverträdelser, något som kommer utredas vidare.

Den misstänkte mannen som är hemmahörande i området nekar till brott. Straffet för att olaglig vargjakt är fängelse i upp till två år samt indraget jakttillstånd.

 

 

AKTUELLT

Skarp kritik mot polisens hantering av vapenärenden

Linköping (JJ) Polisprofessor Stefan Holgersson riktar skarp kritik mot polisens myndighetsutövning i vapenärenden. I en forskningsrapport kommer han fram till att polisen klipper och klistrar i lagtexter och inte lägger fram uppgifter som talar till klagande personers fördel.

Annonser