Tjuvjakt på Koberg

Trollhättan (JJ) Natten mellan måndag och tisdag i förra veckan drabbades Kobergs Gods av tjuvjakt inne i ett av hjorthägnen.

Med all sannolikhet genomfördes tjuvjakten i början av förra veckan. Någon hade smygit fram till hjorthägnet nära Livered kyrka och skjutit två dovhindar med hagelgevär.

– Den, eller de, som skjutit har inte varit inne i hägnet och försökt ta reda på kropparna. Det verkar helt vansinnigt, vi har polisanmält händelsen och det är bara att hoppas att vi får tips om vem som kan ligga bakom detta, säger godsets säkerhetsansvarige Åke Bjärkemyr till Jaktjournalen.

Det är första gången Kobergs Gods drabbats av tjuvjakt i hägnen.

AKTUELLT

Jägare fann fullt utvecklat foster i dovhind

Västsverige (JJ) Ett jaktlag i Västsverige blev minst sagt konfunderade när de på en jakt i helgen passade en dovhind. De fann nämligen ett fullt utvecklat foster i henne. Med andra ord skulle hon kalva nu i dagarna, omkring tre månader senare än normalt.

Livet utan Klarna kan bli bra för Fritid och Vildmark

Piteå (JJ) Telefonerna har gått varma hos Fritid och Vildmark sedan det offentliggjordes att Klarna sagt upp deras avtal. – Vi får fått jättemånga stöttande samtal och erbjudande från sju-åtta andra företag som vill hitta kreditlösningar för våra kunder, berättar Seved Wiklund.

Annonser