Tjuvjägare tagen på bar gärning

Västerås (JJ) En 27-årig jägare blev tagen på bar gärning när han tjuvjagade på en annan jägares mark.

Händelsen inträffade nu i helgen i Badelunda utanför Västerås. En markägare upptäckte en annan jägare inne på sin mark. Jägaren som befann sig där jagandes olovligen hade dessutom fällt en dovhjort och ett rådjur.

Polis tillkallades och det fällda rådjuret tillfaller markägaren. Dovhjorten däremot tillfaller staten eftersom det nu under brunsten inte är jakttid på handjur.

Den 27-årige tjuvjägaren är misstänkt för både jaktbrott och vapenbrott. Hans jaktgevär har beslagtagits av Polisen, rapporterar Sveriges Radio P4 Västmanland.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Vargvalp konstaterad i Sjundareviret

Länsstyrelsen i Södermanlands län har fått en bild på en vargvalp i Sjundareviret och kan därför bekräfta att föryngring ägt rum, något som de tidigare förväntat sig men inte kunnat konstatera.

Ledare: Tio år av misslyckad vargförvaltning

Det må vara tioårsjubileum av Sveriges nya rovdjurspolitik, men jag ser ingen anledning att fira något. Kvar är bara bevisen för att beslutsfattare inte bryr sig om oss jägare, skriver chefredaktör Daniel Sachez.

Terroriserande älgar skjutna

Under två månaders tid har en älgko med två kalvar satt skräck i Lerumsborna. Två hundar har sparkats ihjäl och folk har blivit skadade och jagade. Nu har älgarna skjutits.

Bilden visar en gammal skottskada, menar SVA

Bilden från obduktionen visar det som SVA:s personal menar är en gammal skottskada på Älvkarlebyvargen. Veterinärerna håller för sannolikt att det är en kula som gått igenom nedre delen av buken på vargtiken.

Ny skjutbiograf i Skaraborg

Nu slipper jägare i Skaraborg resa långt för att uppleva rolig skytteträning mot rörliga mål på så kallad skjutbiograf. Ett stenkast från Hornborgasjön har nämligen Bosgården byggt en anläggning.

Länsstyrelsen Kalmar svarar på kritiken om lojakten

Svenska Jägareförbundet i Kalmar län riktar skarp kritik mot den knappa tilldelningen i vinterns licensjakt på lodjur. Länsstyrelsens vilthandläggare, Mattias Persson, svarar här skriftligt på kritiken och förklarar hur länsstyrelsen resonerat.
ANNONS ▼

Annonser