Tjuvjägare tagen på bar gärning

Västerås (JJ) En 27-årig jägare blev tagen på bar gärning när han tjuvjagade på en annan jägares mark.

Händelsen inträffade nu i helgen i Badelunda utanför Västerås. En markägare upptäckte en annan jägare inne på sin mark. Jägaren som befann sig där jagandes olovligen hade dessutom fällt en dovhjort och ett rådjur.

Polis tillkallades och det fällda rådjuret tillfaller markägaren. Dovhjorten däremot tillfaller staten eftersom det nu under brunsten inte är jakttid på handjur.

Den 27-årige tjuvjägaren är misstänkt för både jaktbrott och vapenbrott. Hans jaktgevär har beslagtagits av Polisen, rapporterar Sveriges Radio P4 Västmanland.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Överklagar igen och försöker stoppa skyddsjakt på varg

Svenska Rovdjursföreningen strider i domstolarna och driver opinion för att stoppa skyddsjakt på varg. I ärendet med jakten på en varg i Östergötland har föreningen fått nej av förvaltningsrätten och hovrätten en gång. Nu har de skickat in en ny överklagan.

Nytt beslut: Det blir Stövar-SM för harhundar i år

Svenska stövarklubbens centralstyrelse har beslutat att Stövar-SM för harhundar ska genomföras på senhösten, trots coronapandemin. – Vi tar god höjd för vad Folkhälsomyndigheten och Kennelklubben uttalat, säger Gunnar Pettersson i styrelsen.
ANNONS ▼