Tjuvjägare sköt dovhjort inne i samhälle

Karlskoga (JJ) Någon eller några tjuvjagade i veckan med bil mitt inne i ett bostadsområde i Karlskoga. Snön på backen avslöjade händelseförloppet.

Tjuvjakten inträffade i onsdags förra veckan. Eftersom det låg snö på marken reagerade folk på blodspåren. Kommunjägaren Jan Lund, som är den ende som har skottlossningstillstånd i området menar att tjuvjakt på kapitala dovhjortar pågått under flera år. De äldre djuren försvinner spårlöst.

– Jag har ganska bra koll på hjortarna. Det har försvunnit hjortar som skulle varit kvar, kapitaldjur med riktigt stora horn. Det är mycket kött på sådana djur, mer pengar i dem än i mindre hindar, säger Jan Lund till tidningen Aftonbladet.

Tjuvjakten i onsdags var inte svår att rekonstruera eftersom spåren i snön tydligt visade hur jakten gått till.

– Det var blodspår, hår och kulnedslag. Det syntes släpspår som upphörde tvärt där de lastat djuret i bilen, säger Jan Lund vidare.

AKTUELLT

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Vad är det för skogsfågel egentligen?

Norrbotten (JJ) Kusinerna Jonte Salomonsson och Joel Salomonsson från Gråträsk och Piteå i Norrbotten är ivriga skogsfågeljägare. I går fällde dock en skogsfågel de aldrig tidigare stött på. Inte ens fågelforskaren Martin Green kan med säkerhet säga vad det rör sig om.

Annonser