Tjuvjägare jagas med belöning

Trollhättan (JJ) I början av januari sköts två dovhindar med hagelgevär inne i ett hjorthägn vid Kobergs Gods. Nu utgår en belöning om någon kan ge sådana uppgifter att tjuvjägarna hittas.

I januari hittades två dovhindar skjutna med hagelbössa inne i hjorthägnet på Kobergs Gods, nära Livereds kyrka, strax norr om Sollebrunn.

Säkerhetsansvarige Åke Bjärkemyr polisanmälde tjuvjakten omedelbart, men man har ännu inte lyckats lösa den ovanliga tjuvjakten. Dels har man skjutit inne i ett hägn, man har också skjutit hjortarna med hagel, något som också är förbjudet. De båda hjortarna var lämnade på skottplatsen.

Nu har Kobergs Gods beslutat sig för att utfästa en belöning om 20 000 kronor till den som kan ge sådana uppgifter att tjuvjakten blir uppklarad.

Det är första gången som Kobergs Gods blivit utsatt för tjuvjakt i sitt hjorthägn.

AKTUELLT

Skarp kritik mot polisens hantering av vapenärenden

Linköping (JJ) Polisprofessor Stefan Holgersson riktar skarp kritik mot polisens myndighetsutövning i vapenärenden. I en forskningsrapport kommer han fram till att polisen klipper och klistrar i lagtexter och inte lägger fram uppgifter som talar till klagande personers fördel.

Vi är Jaktjournalen: Kristofer jagar gås professionellt

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalen hade inte varit något utan alla våra duktiga medarbetare. Men vilka är de och vad jagar de helst när de inte skriver och fotar för vår räkning. Nu i juli tar vi tempen på personerna bakom kulisserna. Idag är det Kristofer Hanssons tur.

Jakstuga på muséum

Östergötland (JJ) På Lantbruksmuséet i Ljusfallshammar har jaktstugan upphöjts till museiföremål.

Annonser