Tjuvar tog vapenskåp med fem vapen

Skara (JJ) Tjuvar tog sin in i en villa i Skallmeja i Skara kommun, och stal flera föremål - bland annat ett vapenskåp med fem vapen.

Inbrottet och stölden upptäcktes vid halv två på söndagseftermiddagen. Ägaren till huset upptäckte att flera föremål var stulna, bland annat en släpkärra, åkgräsklippare, cementblandare och en slåttermaskin.

Tjuvarna ska även ha fått med sig ett ovanligt allvarligt byte – ett vapenskåp med fem

– Vi skickar ut ett larm till andra delar inom polisen så att de är extra uppmärksamma på att en vapenstöld ägt rum. Då är vi mer vaksamma när vi stoppar bilar och liknande kontroller, säger Per Larsson som är inte befäl på polisen i Lidköping, till Skaraborgs Läns Tidning.

AKTUELLT

Nu ska Sveriges bästa harhund koras

Vrigstad (JJ) Nu är det snart dags för årets stora Stövarmästerskap, Stövar-SM för harhundar. Imorgon invigs arrangemanget i Vrigstad och Jaktjournalen finns naturligtvis på plats.

Bra jaktår för tjäder och vildsvin i Dalarna

Dalarna (JJ) Det är goda tider för skogsfågeljägarna och vildsvinsjägarna i Dalarna. Under senaste jaktåret sköts nästan dubbelt så många tjädrar som året innan – och antalet fällda vildsvin fortsätter öka.

Skadades när hjort attackerade

Linköping (JJ) Eftersöket på en skadad hjort blev dramatiskt när eftersöksjägaren plötsligt blev attackerad och landade så illa att räddningstjänst och ambulans fick inkallas. Olyckan inträffade utanför Sturefors i Linköpings kommun.

Debatt: Riksjaktvårdskonsulent rasar över älgrapport

Kungsbacka (JJ) Skogsstyrelsens föreslår en kraftig sänkning av älgstammen. I diskussioner kring hur mycket älgstammen skulle sänkas nämns en halvering. En hållning och målsättning som givetvis är helt oacceptabel för Svenska Jägareförbundet, landets jägare och högst sannolikt även för den breda allmänheten, skriver riksjaktvårdskonsulent Daniel Ligné i ett debattinlägg.

Skogsstyrelsen vill halvera älgstammen

Kungsbacka (JJ) I en ny rapport föreslår Skogsstyrelsen att man ska halvera älgstammen för att öka tillväxten i skogen. Dessutom föreslår myndigheten att man ska gå från älgförvaltningsområden till klövviltförvaltningsområden.

Annonser