Tjejer på ripjakt och rödingfiske

Borgafjäll (JJ) Det blev en riktig kanonhelg för Jessica Ädel, Enviken, när hon och tre andra tjejer förra helgen mötte upp för tjejjakt på ripa vid Nynäs Jakt- och fiskecamp. Jessica sköt sin första ripa, fick röding och segrade också i den avslutande skyttetävlingen.

Trots blåsigt väder lyckades Elin Kohlström och Jessica Ädel skjuta var sin dalripa.

Det var första gången som Nathalie Jonsson arrangerade ripjakt enbart för tjejer i Borgafjällsområdet. Men vädret var blåsigt och programmet ändrades till både ripjakt, rödingfiske och skyttetävling.

– Det var synd att det blåste så mycket, en del av charmen med ripjakt på fjället är att man kan se riporna lyfta och sätta sig 300 meter bort och sedan smyga för att komma i skottläge, berättar Nathalie Jonsson.

tjej2

Tjejhelgen bjöd på både ripjakt, rödingfiske och skyttetävling. Fr v Malin Jonsson, Sveg, Mikaela Jonsson, Lima, Elin Kohlström, Linghed, Nathalie Jonsson, jaktvärd, samt Jessica Ädel, Enviken.

– Vi ändrade på planerna och jagade istället dalripa i skogen och Jessica Ädel fick skjuta sin första ripa och faktiskt också sitt första vilt, jättekul. Även Elin Kolström, Linghed lyckades skjuta en dalripa i skogslandet. Vi delade upp oss i två grupper, jag guidade den ena och Robert Salomonsson guidade den andra gruppen.

– Det var superkul, bara att åka skidor på fjället och uppleva naturen var enormt. Dessutom fick jag skjuta en ripa som också var mitt första fällda vilt, hur kul som helst, säger Jessica Ädel.

När vädret grinade mot jägarna beslutade man sig istället för att pimpla röding. Och vem lyckades bäst? Jo visst, Jessica Ädel visste hur man lurade slöa fjällrödingar. Man fick även vara med när Robert Salomonsson vittjade nät uppe på fjällsjöar.

Totalt blev helgen en spännande fjällupplevelse som på fredagskvällen avslutades med bastu nere vid sjön och dopp i isvak.

Jessica Ädel visade sig vara en säker rödingfiskare. Här med Robert Salomonssons björnhund Gnistra.

Jessica Ädel visade sig vara en säker rödingfiskare. Här med Robert Salomonssons björnhund Gnistra.

– Vi hade skitkul, det gick fort att hoppa ned i vaken, men ändå fortare att hoppa upp!

Även på söndagen var vädret mycket blåsigt och istället för ripjakt blev det skyttetävling i tre olika moment. Först skytte med Sako TRG i kaliber 300 Win Mag på ballonger som satt på 178 meter, sedan skytte på tavla på 30 meter i kaliber 6,5×55 och slutligen hagelskytte.

Och vem vann? Jo visst, Jessica Ädel kunde återigen jubla efter bra skytte.

– Det var ett toppenarrangemang hela helgen och vi hade gärna stannat länge. Jag hoppas verkligen att vi får möjlighet att komma tillbaka, berättar Jessica.

Om det blir fler specialarrangemang för tjejer återstår att se.

– Finns bara intresse kommer vi att arrangera fler jakter, närmast funderar vi på bäverjakt. Men vi får se om vi hinner, vi har även en resa till Canada inplanerad då vi ska jaga björn och träna nya unghundar, avslutar Nathalie.

 

 

 

 

 

 

 

 

AKTUELLT

Skarp kritik mot polisens hantering av vapenärenden

Linköping (JJ) Polisprofessor Stefan Holgersson riktar skarp kritik mot polisens myndighetsutövning i vapenärenden. I en forskningsrapport kommer han fram till att polisen klipper och klistrar i lagtexter och inte lägger fram uppgifter som talar till klagande personers fördel.

Annonser