Tiotal jakttorn stulna på skånsk jaktmark

Ett tiotal jakttorn har stulits på en jaktmark i Skåne. Vittnen har sett två bilar med släp transportera bort tornen.

Vittnen har sett två bilar med släpvagnar transportera jakttorn. Arkivbild: Gettyimages

Ystads Allehanda rapporterar i sin pappersupplaga att medlemmar i Sankt Olofs jaktlag upptäckte stölden i lördags.

Boende i området har berättat för jägarna att de sett två bilar, en pickup och en vanlig personbil, med släpvagnar som båda var lastade med jakttorn.

”Måste ha kört flera gånger”

– Totalt saknas ett tiotal torn som var helt nya från förra året. De måste ha kört flera gånger för man får bara plats med ett torn åt gången på ett vanligt släp, Fredrik Gyllander, som är medlem i jaktlaget, till Ystads Allehanda.

Historien om stölden delas flitigt på Facebook, men jaktlaget har inte gjort någon polisanmälan ännu.

– Det är klart att det inte är kul, det är alltid en tråkig känsla när folk inte kan skilja på mitt och ditt. Men det är skönt att veta att de boende i närområdet håller lite extra koll nu, jaktledaren Mattias Pergler till Ystads Allehanda.

Dela artikeln via e-post

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Efterlängtad växelsats i kaliber .22 LR till Blaser R8

Som det har väntats och spekulerats om och när en .22 LR pipa skulle komma för att göra Blaser R8 familjen komplett. Nu är växelsatsen här och den lämnar ingen oberörd. Extremt bra precision och möjligheten att mängdträna med det vanliga jaktgeväret är värt sitt pris.

Laga en mustig älggryta

6 portioner ca 2 timmar Ingredienser: 1 kg grytbitar av älg salt och peppar ca 2 msk vetemjöl smör till stekning 3 dl vatten 2 gula lökar 2 morötter 125 g rotselleri ca 3 dl porter 1 tärning grönsaksbuljong 8 enbär 2 krm timjan 1 lagerblad 2 msk svartvinbärsgelé Garnering: 225 g färska kantareller hackad

Finskstövaren Mari lyfter rävjakten till nya höjder

Alla drömmer någon gång att få en hund med det där lilla extra, en hund som förstår vad den ska göra från första början. Mikael Karlsson hade ett klart mål när han skulle köpa stövare – få tag i en valp med den värsta jaktlusten från de bästa linjerna som fanns. Och visst gav hans letande resultat. Två år senare kunde hans finskstövartik Mari lösa ut dubbelchampionatet och kvala in på Räv-SM.
ANNONS ▼

Annonser