Tionde björnen för Roberts hundar

Skytten Robin Strömqvist, Ramsele, tillsammans med Robert Salomonsson som kunde räkna in den tionde björnen i höst för sina hundar. Junsele (JJ) Robert Salomonssons hundar fick i början av förra veckan vara med om när den tionde björnen för säsongen fälldes. Björnen som sköts av Robin Strömqvist, Ramsele , var en hona som vägde 160 kilo.

Jägarna i jaktlaget utanför Junsele ringde Robert Salomonsson efter att de upptäckt att en björn varit på besök vid en älgslaktplats. Robert reste dit med sin hund Urak som dock inte markerade något slag på slaktplatsen. I stället släppte Robert i ett närliggande berg där han sett björnspillning på en skogsbilväg i närheten. Robert gick med Urak i band och gråhunden Centa lös.

När Centa började skälla fick Urak komma loss och hundarna försvann. Under tiden hade Robin Strömqvist gått med sin unghund Buniak och Roberts hund Pelton vid älgslaktplatsen. Med Buniak i koppel började Pelton att skälla. Robin släppte då sin unghund Buniak och då började även han skälla.

Robert och Robin möttes på en skogsväg nära ståndskallet för att bestämma vem som skulle skjuta, men båda var tämligen övertygade om att det var en älg som hundarna fått ståndskall på. Innan jägarna hunnit fatta något beslut kom ståndskallet närmare och närmare.

Till björnjägarnas stora förvåning fick de se en stor björn i en glänta och Robin som hade bästa läget sköt. Björnen kom sedan fram på ett par meters avstånd och Robin kunde avsluta jakten med ytterligare ett skott. Björnen var en hona som vägde 160 kilo. 

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Björnjakten 2018 – Robert Salomonsson tror på Lillen

Dorotea (JJ) Den 21 augusti är det dags för björnjaktspremiär. I år får totalt 284 björnar fällas under licensjakten som får pågå som längst fram tills den 15 oktober. Jaktjournalen har checkat av hur några av Sveriges mer namnkunniga björnjägare förberett sig.

Annonser