Tio lodjur skjutna i Västernorrland

Sundsvall (JJ) Tio lodjur av en tilldelning på tolv har fällts i Västernorrland. Jägarna har lyckats bäst i Ångermanland där nio av lodjuren skjutits. Det enda lodjur som nedlagts i Medelpad fälldes i Borgjö. Vilket var det första lodjuret som sköts efter att jakten blev tillåten.

Under helgen sköts tre djur.  Två i Nordingrå och en på Lungön strax utanför Härnösand. Jägarna hade hjälp av erfarna lodjurshundar och spårsnö.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Klarar sig kalven i vinter? Hur många älgar dör?

Fagersta (JJ) – Vi har inte upplevt sådant här väder tidigare. Det går inte att förutse hur många vilda djur som kommer att dö till följd av värmen och torkan. Det säger Jägareförbundets forskningsansvarige, Fredrik Widemo.

Älgjaktsvinnarna klara

Kungsbacka (JJ) Varje höst lottar Jaktjournalen ut fem platser till tidningens älgjakt i Ströms Vattudal. Som vanligt är intresset mycket stort. Och de lyckliga vinnarna är…

Annonser