Tio får döda efter vargattack

Torsby (JJ) Minst åtta får och två lamm har dödats i ett vargangrepp i Väls strax utanför Torsby. Hur vargen tagit sig in i hagen i den cirka nio hektar stora fårhagen kan man än så länge inte säga säkert. Hagen bestod av ett permanent fårstängsel med taggtråd och en öppning mot ån Röjdan.

– Vargen kan ju ha simmat in i hagen men den kan också ha forcerat stängslet. Vi har en akutgrupp som nu kallats in för att hjälpa till med att sätta upp ett temporärt elstängsel för fåren, säger Per Larsson, besiktningsman på länsstyrelse, till Nya Wermlands Tidningen. Att det är varg som angripit fåren råder det inga tvivel om enligt Per Larsson.

– Det finns tydliga vargspår och även det sätt som dödandet skett på säger att det alldeles säkert handlar om varg. En ensam varg kan ha dödat fåren men det kan också handla om ett angrepp av flera vargar, säger Larsson. Angreppet i Väls är det tredje på kort tid i norra Värmland.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Så blir björnjakten 2019 – alla länen

21 augusti är datumet landets björnjägare väntar på. Den stora snackisen i år är den delade jaktstarten i Västerbotten där elva björnar får fällas från 21 augusti och tio lämnas till älgpremiären den 2 september.

SVA vill ha hjälp att kartlägga nya fågelvirus

SVA vill ha allmänhetens hjälp att hålla koll på om Sverige nås av fågelvirus som även kan smitta andra människor och djur och som inte funnits här tidigare. Allmänheten uppmanas rapportera döda fåglar som påträffas.
ANNONS ▼

Annonser