Tio bävrar får skjutas

Hedesunda (JJ) Flitiga bävrar har gjort stora skador på skogen i Hedesunda. Nu har länsstyrelsen i Gävleborg beslutat att damen ska rivas och tio bävrar ska skjutas.

Länsstyrelsen i Gävleborg har gett tillstånd till att tio bävrar får skjutas och att dammen ska rivas. (Foto:iStock)

Bäverdammen har förstört skog som hamnat under vatten. Både Bergvik skogs mark och privat mark har skadats. Därför ska bäverdammen rivas och tio bävrar skjutas för att minska risken att dammen byggs upp igen.

Samtidigt ges tillstånd till att fälla tio bävrar för att minimera risken att dammen byggs upp igen. Beslutet om skyddsjakt gäller till den 31 augusti i år, skriver Gefle Dagblad.

AKTUELLT

Kommun och polis oense om hotfull varg

Finland (JJ) Kommunstyrelsen i Vörå och polisen har kommit ihop sig om en närgången och hotfull varg. Polisen beslöt att den inte skulle avlivas och nu har kommunen JO-anmält polisen.

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Annonser