Tingsryd ansöker om skyddsjakt

Tingsryd (JJ) Tingsryds kommun ansöker om skyddsjakt på rådjur och sädgås inom detaljplanerat område. Länsstyrelsen i Kronoberg har fått in ansökan från samhällsbyggnadsnämnden.

Samhällsbyggnadsnämnden söker om skyddsjakt på rådjur och sädgås inom detaljplanerat område och på återvinningscentralen Elsemåla de närmaste tre åren. Nämnden ansökte om skyddsjakt på sädgås redan år 2013, men fick då avslag av länsstyrelsen.

– Sädgås har ökat här och vi får se vad länsstyrelsen säger om att lägga till det, säger nämndens ordförande Carl-Henrik Henmalm (M), till Smålandsposten.

I ansökan finns också förfrågan om att under samma tid och inom samma område få skjuta kråkfågel från motordrivet fordon, jaga med lampa fäst på vapnet och att jaga vildsvin med elektronisk bildförstärkare. Tillståndet gäller endast för personer som kommunen har utsett till skyddsjägare och som har tillstånd från polismyndigheten.

AKTUELLT

Hemmaseger på Stövar-SM

Vrigstad (JJ) Det har varit två fantastiska provdagar i skogarna utanför Vrigstad i Småland. Efter ett rafflande upplopp stod det till slut klart att lokala hamiltontiken Bärimilla Kelly och ägare Bjarne Engström stod som segrare.

Därför sitter Hedin häktad för illegal vargjakt

Västmanland (JJ) Nu offentliggörs uppgifter kring varför industriledaren och vargdebattören Karl Hedin sitter häktad misstänkt för illegal vargjakt. – Skämtsam jargong och missuppfattning, sammanfattar Hedins advokat, Sven Severin.

Annonser