Tingsrätt friar kvinna som sköt hund

OSKARSHAMN(JJ). En kvinna som sköt ihjäl en hund i sitt hönshus frias av Kalmar tingsrätt. Hunden hade dödat och skadat många av hennes hönor.

Händelsen inträffade år 2008 på en ort i Oskarshamns kommun. Två hundar hade tagit sig in i hönsgården. Kvinnan misslyckades i sina försök att få ut hunden, då sprang hon och hämtade ett hagelgevär som hon sköt ihjäl hunden med.

Händelsen polisanmäldes och åklagaren åtalade kvinnan för skadegörelse. 
Hundägaren krävde ett skadestånd på 72 500 kronor av kvinnan. 

Kvinnan har i förhören uppgett att situationen var pressad i hönshuset. 
Kalmar tingsrätt menar att kvinnan befann sig i en påtaglig nödsituation, därför avisades skadeståndskravet och åtalet ogillades.  
Det här rapporterar Oskarshamns-Tidningen.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Björnjakten 2018 – Robert Salomonsson tror på Lillen

Dorotea (JJ) Den 21 augusti är det dags för björnjaktspremiär. I år får totalt 284 björnar fällas under licensjakten som får pågå som längst fram tills den 15 oktober. Jaktjournalen har checkat av hur några av Sveriges mer namnkunniga björnjägare förberett sig.

Annonser