Tillstånd för skyddsjakt på en björn i Övertänger

ÖVERTÄNGER(JJ). Länsstyrelsen i Dalarna har beslutat att bevilja skyddsjakt på en björn i Övertänger/Grytå. Det handlar om den björn som varit närgången och även vält soptunnor i området. Länsstyrelsen anser att andra lösningar har testats utan att man lyckats och därför beviljas skyddsjakten.

I mitten av juli fick länsstyrelsen in ansökan om skyddsjakt. Den aktuella björnen hade då setts i Övertänger, norr om Enviken i Falu kommun, bland annat vid en fårhage. Flera personer som sett den tyckte att den verkade oskygg.

Det gjordes ett misslyckat försökt med att stöta bort björnen den 17 juli. Ytterligare bortstötning gjordes den 27 juli och då fungerade det. 
Men bara några dagar senare såg björnen igen vid Grytån. 
Länsstyrelsens beslut om skyddsjakt gäller till den 8 augusti.
Det här rapporterar Dala-Demokraten.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Klarar sig kalven i vinter? Hur många älgar dör?

Fagersta (JJ) – Vi har inte upplevt sådant här väder tidigare. Det går inte att förutse hur många vilda djur som kommer att dö till följd av värmen och torkan. Det säger Jägareförbundets forskningsansvarige, Fredrik Widemo.

Annonser