Tillstånd att skjuta fyra älgar

Arjeplog(JJ) Fyra älgar får skjutas inom ett område i Arjeplog. Jakten beviljas då det just nu finns väldigt mycket älg inom detta område.

Det är Arjeplogs allmänningsskogar som ansökt om att få skjuta 20 älgar, men det beviljas alltså jakt på bara fyra älgar.
Det är vandringsälgar som finns i området och orsakar skador på skogen.

Länsstyrelsen menar att de andra älgarna bör blir skrämda av jakten och flytta på sig. Älgarna ska fällas under den ordinarie jakten.

Däremot säger länsstyrelsen nej till en annan ansökan om skyddsjakt på älg. Det är en privatperson som ansökt om jakten.

Länsstyrelsen motiverar avslaget med att det inte följde med någon dokumentation om skogsskadornas omfattning, dessutom påpekas det att marken inte ingår i ett älgjaktsområde.
Det här rapporterar Norran.se.

AKTUELLT

Nu ska Sveriges bästa harhund koras

Vrigstad (JJ) Nu är det snart dags för årets stora Stövarmästerskap, Stövar-SM för harhundar. Imorgon invigs arrangemanget i Vrigstad och Jaktjournalen finns naturligtvis på plats.

Bra jaktår för tjäder och vildsvin i Dalarna

Dalarna (JJ) Det är goda tider för skogsfågeljägarna och vildsvinsjägarna i Dalarna. Under senaste jaktåret sköts nästan dubbelt så många tjädrar som året innan – och antalet fällda vildsvin fortsätter öka.

Skadades när hjort attackerade

Linköping (JJ) Eftersöket på en skadad hjort blev dramatiskt när eftersöksjägaren plötsligt blev attackerad och landade så illa att räddningstjänst och ambulans fick inkallas. Olyckan inträffade utanför Sturefors i Linköpings kommun.

Debatt: Riksjaktvårdskonsulent rasar över älgrapport

Kungsbacka (JJ) Skogsstyrelsens föreslår en kraftig sänkning av älgstammen. I diskussioner kring hur mycket älgstammen skulle sänkas nämns en halvering. En hållning och målsättning som givetvis är helt oacceptabel för Svenska Jägareförbundet, landets jägare och högst sannolikt även för den breda allmänheten, skriver riksjaktvårdskonsulent Daniel Ligné i ett debattinlägg.

Skogsstyrelsen vill halvera älgstammen

Kungsbacka (JJ) I en ny rapport föreslår Skogsstyrelsen att man ska halvera älgstammen för att öka tillväxten i skogen. Dessutom föreslår myndigheten att man ska gå från älgförvaltningsområden till klövviltförvaltningsområden.

Annonser