Tillslag mot illegala åtlar

Ljusdal (JJ) Ljusdalspolisen slog strax innan björnjaktspremiären till mot ett flertal ej anmälda åtalar där det hittades åtelkameror. – Datorer och telefoner har tagits i beslag, säger Christer Jarlås som är förundersökningsledare.

Det var sedan Polisen fått in ett tips om illegala åtlar och åtelkameror som det dagarna innan björnpremiären gjordes ett tillslag.

– Polisen fick in tipset redan förra veckan men på grund av resursbrist kunde de inte åka ut i tidigare skeende. Nu har husrannsakan gjorts hos ett antal misstänkta personer och både mobiltelefoner och datorer har tagits i beslag.

Brottsrubriceringen är i nuläget förberedelser till grovt jaktbrott, men Christer Jarlås vet inte om det kan bli en omrubricering längre fram.

– Vi går alltid ut hårt, men det kan hända att vi får ändra på rubriceringen när vi genomfört förhör och gått igenom utrustningen vi beslagtagit. Då kan det i stället bli tal om brott om lagen om kameraövervakning.

AKTUELLT

Jägare fann fullt utvecklat foster i dovhind

Västsverige (JJ) Ett jaktlag i Västsverige blev minst sagt konfunderade när de på en jakt i helgen passade en dovhind. De fann nämligen ett fullt utvecklat foster i henne. Med andra ord skulle hon kalva nu i dagarna, omkring tre månader senare än normalt.

Annonser