Tillåtet med skyddsjakt på skarv längs Upplandskusten

KARLSHOLMSBRUK/FAGERVIKEN(JJ). Det är nu tilllåtet ned skyddsjakt på skarv efter Upplandskusten. Men eftersom beståndet sägs ha minskat har jakten begränsats jämfört med tidigare.

Det är länsstyrelsen som tagit beslut om att tillåta skyddsjakt på skarv och detta beslut gäller fram till sista juni år 2012. 

Yrkesfiskarna har problem med skarvarna då de äter fisk i deras nät. Beslutet som länsstyrelsen tagit är en avvägning mellan yrkesfiskarnas problem och det minskade antalet skarvar. 
– Efter att ha ökat mycket. Har skarvbeståndet åter minskat. Tidigare har vi tillåtit en mer utbredd jakt, säger Eva Amnéus , på länsstyrelsens miljöskyddsenhet i Uppsala, till Arbetarbladet.

Men ornitologen Alf Sevastik, som arbetar för länsstyrelsen som naturbevakare utmed kusten, menar dock att det inte alls har skett någon minskning av antalet skarvar i år.
Det här rapporterar Arbetarbladet.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Björnjakten 2018 – Robert Salomonsson tror på Lillen

Dorotea (JJ) Den 21 augusti är det dags för björnjaktspremiär. I år får totalt 284 björnar fällas under licensjakten som får pågå som längst fram tills den 15 oktober. Jaktjournalen har checkat av hur några av Sveriges mer namnkunniga björnjägare förberett sig.

Annonser