Tillåt vargrevir i norr

Luleå (JJ) Föreningen Nordulv vill öppna för en serie vargrevir i norra Sverige. Syftet är att skapa en förbindelse mellan den svenska och den finska vargstammen.

Tankarna fördes fram i en intervju som Örnsköldsviks allehanda gjorde med Jakob Norstedt-Moberg, ordförande i Nordulv, i samband med Vargsymposiet i Vålådalen.  

– Tre-fyra revir skulle räcka för att få kontakt. Men det har blivit ett ställningskrig.   Hur det kommer att sluta är omöjligt att säga, men vi vill inget hellre än att man på ett vettigt sätt ska kunna komma fram till en kompromiss, säger han till ÖA.  

Nordulv har bland annat engagerat sig starkt i kampen för Junselevargen och överklagat beslutet om skyddsjakt i ett flertal instanser, skriver Norrländska Socialdemokraten.

AKTUELLT

Så blir lodjursjakten 2019

Länsstyrelserna är i färd med att fatta beslut om vinterns lodjursjakt. Flera län har redan fastställt tilldelningen. Här ser du vilka kvoter som meddelats.

Vill stoppa lodjursjakten

Kalmar/Jönköping (JJ) Svenska Rovdjursföreningen emotsätter sig att fem lodjur får skjutas i licensjakt i vinter i Kalmar och Jönköpings län.

Annonser