Tierp-vargen inte genetiskt värdefull

Den varg som sköts i Tierp var inte genetiskt värdefull och kom från Sjundareviret. Det visar en DNA-analys från Sveriges Lantbruksuniversitet.

Igår, onsdag, blev DNA-analysen av den fällda vargen i Tierp offentlig. Den visar att vargen är känd från Sjundareviret och har setts flera gånger i Stockholms län mellan Södertälje och Gnesta.

– Vi har också hittat spillning efter den i Ramstalund, väster om Uppsala den femte december förra året, som vi analyserat, säger Sebastian Olofsson, vilthandläggare på länsstyrelsen i Uppsala län, till Uppsala Nya Tidning.

AKTUELLT

Svårt vargbiten älg avlivad i Värmland

En älg som sargats svårt av vargar avlivades på onsdagen strax öster om Karlstad. – Den blödde väldigt och hade svåra bettskador, berättar Jägareförbundets ordförande i Värmland, Anders Olsson.

Inrikesministern svarar undflyende om skytteverksamheters framtid

Polisen arbetar med en ny policy som avser besiktning av skjutbanors tävlingsstationer. Blir riktlinjerna som de ser ut i dag verklighet kommer många skytteklubbars verksamhet försvåras. Inrikesminister Mikael Damberg svarar undflyende på Sten Berghedens skriftliga fråga om konsekvenserna av förslaget.

Kalle utbildar jägare i den ”skitigaste jakten”

– En del kursdeltagare inser att de aldrig kommer att jaga säl. Det här är nog den skitigaste jakt man kan tänka sig. Det säger förre jaktvårdskonsulenten Kalle Johansson, som driver säljaktsutbildningar inom nystartade förbundet "Allmogejägarna".

2019 års våtmarksstipendiat korad

Ett gediget arbete med våtmarker för att gynna fåglar som lever i denna biotop premieras varje år, genom Våtmarksstipendiet. I år landade stipendiet i Västergötland.

Annonser