Tidskrävande utredning i jakthärvan

Luleå (JJ) Det har tagit längre tid än beräknat, men snart kan det komma åtal mot de personer som misstänks för olaglig jakt på stora rovdjur.

– Utredningen går framåt, men det tar lång tid att gå genom all bevisning. Att gå genom datorer och telefoner har tagit längre tid än vi tänkte från början, säger kammaråklagare Christer B Jarlås.

Det var i slutet av augusti som polisen slog till på olika adresser i länet och grep fem män misstänkta för grova jaktbrott på björn och järv. Alla fem män som då häktades är nu släppta, men misstankarna kvarstår.

– Bevisläget är gott och det är än bättre idag då det tillkommit nya bevis, säger Christer B Jarlås.

Utredningen börjar nu vara inne i sitt slutskede och ett åtal är inte så långt borta.

– Under våren är förhoppningen att det ska vara klart, säger kammaråklagare Crister B Jarlås, till P4 Norrbotten.

AKTUELLT

Ulkeröd – en undangömd bohuslänsk pärla

Hedekas (JJ) Med utsikt mot Kynnefjäll och omgiven av betesmarker och böljande kullar ligger Ulkeröds Gård. En fantastisk pärla där familjen Lyrdal inte sparat på krutet. För den jakt- och skytteintresserade som uppskattar expertis på alla plan är detta rätt ställe att spendera en helg.

Vi är Jaktjournalen: Tommy jagar helst rovdjur

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalen hade inte varit något utan alla våra duktiga medarbetare. Men vilka är de och vad jagar de helst när de inte skriver och fotar för vår räkning? Nu i juli tar vi tempen på personerna bakom kulisserna. I dag är det vår utrustningsredaktör Tommy Östlunds tur.

Annonser