Thomas Ekberg vill ha krav på övningsskytte

JÖNKÖPING(JJ). Den välkända jägaren Thomas Ekberg tycker att det bör införas ett krav på övningsskytte innan jakt. Detta har han framfört under jaktmässan i Jönköping. – Man ska ha ett krav tycker jag, säger Thomas Ekberg till Sveriges Radio P4 Jönköping.

Även om många jägare övningsskjuter innan de ger sig ut och jagar så finns det inget krav på detta. Och på Svenska Jägareförbundet vill man istället satsa på information.
Lars Björn, skytteansvarig på förbundet, säger till Sveriges Radio P4 Jönköping att han inte är säker på att ett lagkrav gör att det blir bättre.
Han pekar på att det inte är direkt mycket mindre skadskjutningar i Finland och Norge där man i dag har lagkrav på kulsidan.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Klarar sig kalven i vinter? Hur många älgar dör?

Fagersta (JJ) – Vi har inte upplevt sådant här väder tidigare. Det går inte att förutse hur många vilda djur som kommer att dö till följd av värmen och torkan. Det säger Jägareförbundets forskningsansvarige, Fredrik Widemo.

Älgjaktsvinnarna klara

Kungsbacka (JJ) Varje höst lottar Jaktjournalen ut fem platser till tidningens älgjakt i Ströms Vattudal. Som vanligt är intresset mycket stort. Och de lyckliga vinnarna är…

Annonser