Terrängkörningregler skärps

Jämtland (JJ) Jägare i Jämtland har den senaste tiden kunnat färdas på fyrhjulingar ute i naturen utan särskilt tillstånd, men nu måste jägare åter ansöka om dispens årligen.

Du behöver ha svårt att röra dig eller ha minst en mil till jaktmarken från närmasta väg, för att få dispens att köra fyrhjuling. Foto: Istock

Länsstyrelsen i Jämtland har uppmärksammat de markskador terrängkörning åstadkommer och drar nu tillbaka den generella dispensen från terrängkörningsförbud i samband med jakt.

Till hösten kommer jägare behöva söka dispens för användning av skoter, ATV eller andra terrängfordon. Dispensen söks årligen och kraven är höga. För utforsling av älgar eller björnar kommer dock undantag ges, rapporterar P4 Jämtland.

 

 

AKTUELLT

Skarp kritik mot polisens hantering av vapenärenden

Linköping (JJ) Polisprofessor Stefan Holgersson riktar skarp kritik mot polisens myndighetsutövning i vapenärenden. I en forskningsrapport kommer han fram till att polisen klipper och klistrar i lagtexter och inte lägger fram uppgifter som talar till klagande personers fördel.

Annonser