Tax dödades av örn

Jämtland(JJ) Jakthunden Ira dödades av en örn på julaftonen. Detta inträffade när Karl Kvarnström var ute på rävjakt med sin hund.

När de var på väg att avsluta jakten tog hunden upp ett nytt spår och sprang bort. När han började leta efter hunden upptäckte han till slut vad som hänt. Hunden hade flera sår och Karl är säker på att det var en attack av en örn.

– Jag har mist en jaktkamrat och vän. Det är spelets regler, men man tror inte att det ska hända, säger Karl till Östersunds-Posten/op.se.
 
Länsstyrelsen konstaterade dagen efter att det var en örnattack. Det här rapporterar Östersunds-Posten/op.se.

AKTUELLT

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Vad är det för skogsfågel egentligen?

Norrbotten (JJ) Kusinerna Jonte Salomonsson och Joel Salomonsson från Gråträsk och Piteå i Norrbotten är ivriga skogsfågeljägare. I går fällde dock en skogsfågel de aldrig tidigare stött på. Inte ens fågelforskaren Martin Green kan med säkerhet säga vad det rör sig om.

Annonser