Tävlingsdatum klart för Älghund-SM 2015

Sysslebäck (JJ) Bergslagens Älghundklubb har fått uppdraget av Svenska Älghundklubben att arrangera SM för älghundar 2015.

SM för älghundar har fått en stark position inom Svenska Älghundklubbens medlemmar. Knappt har årets SM-vinnare, Bissjöskogens Sixten, med ägaren Antti Kokko, Västerbotten mottagit SM-pokalen vid Gävleborgs älghundklubbs arrangemang, innan planeringen för 2015 års SM startat.

– Som allt ser ut idag kommer vi att förlägga SM:et på Långberget, nordväst om Sysslebäck i Värmland. Och tävlingsdatum blir den 25 september, berättar Bergslagens Älghundklubbs Henrik Aronsson.Senast Bergslagen arrangerade SM var 2005 och då segrade jämthundshanen SJCH Ringkallens Kashmir, med ägaren Bo Torstensson, Lidhult och Sydsvenska Älghundklubben.

I slutet på augusti och början av september kommer landets tio lokalklubbar att arrangera sina SM-kval. Och som vanligt kommer Jaktjournalen att bevaka SM:et och även direktsända dramatiken på vår hemsida: www.jaktjournalen.se

Som prenumerant kan du logga in med ditt prenumerationsnummer och se resultat och händelser från alla SM som direktsänts under åren.

AKTUELLT

Så blir lodjursjakten 2019

Länsstyrelserna är i färd med att fatta beslut om vinterns lodjursjakt. Flera län har redan fastställt tilldelningen. Här ser du vilka kvoter som meddelats.

Annonser