Tätt mellan skyddsjakterna i Norge

Rovdjuren går hårt åt fårnäringen i Norge. Men myndigheterna är snabba att bevilja skyddsjakt på både varg och björn.

Tidningen Nationen rapporterar om det senaste skyddsjaktsbeslutet på en varg som uppehåller sig vid Drengsprengen i Sør-Aurdal.

Det pågår också en skyddsjakt på varg i Tynset och fylkesmannen, motsvarande landshövdingen i Sverige, har skjutit till ytterligare 50 000 kronor i ersättning till jägarna.

Ytterligare en björn rapporteras också fälld i Norge. Natten mot måndagen sköts en björn som dödat i Neiden i Finnmark, skriver Jakt & Fiske.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Får vargdödat i Halland

I helgen attackerades och dödades ett får i Tvååker sydost om Varberg. Nu konstaterar länsstyrelsens besiktningspersonal att det var varg som dödade djuret.

Härjedalens kommunalråd rasar över påtvingade vargar

Kommunalrådet i Härjedalens kommun skräder inte orden när han kommenterar Naturvårdsverkets beslut, att Härjedalen ska ha vargrevir. – Det är lätt att sitta i trygga korridorer och fatta beslut som drabbar andra människor, säger C-märkta kommunalrådet Anders Häggkvist.

Locka vildsvinen med en majsbomb – här är receptet

Vildsvinen gillar majs. Vill du göra något lite extra på din åtel kan du därför jäsa majs och skapa en så kallad majsbomb. Den för vildsvinen ljuvliga doften brukar få även de mest skeptiska vildsvinen att bli nyfikna. Vi ger dig receptet.
ANNONS ▼