Tät SM-strid kan bjuda på överraskningar

Mullsjö (JJ) I dag invigs Älghund-SM i Mullsjö. Jaktjournalen är redan nu på plats och chefredaktör Holger Nilsson ser fram emot ett mycket spännande mästerskap.

Holger Nilsson från Jaktjournalen och Jonas Lännbjer, Bearplay.se är redo att lotsa er tittare genom direktsändningen.

Deltagare, domare samt funktionärer har redan börjat anlända till Björkhaga Hotell och Konferens i Mullsjö. Anläggningen blir basen för årets upplaga av Älghund-SM. Arrangör är Västsvenska Älghundklubben.

– Det ser jättebra och jag är säker på att det kommer bli en spännande tävling med Sveriges tio bästa älghundar. Men tävlingen kommer nog också erbjuda en del överraskningar, säger Holger Nilsson.

– Det är viltrika marker som förutom älgar också hyser kronvilt och vildsvin. Det skulle inte förvåna mig om det kommer finnas startande hundar i morgon som hittar dessa innan de hittar älg.

Årets SM-tävlingen har bättre mediebevakning än någonsin tack vare Jaktjournalens samarbete med streamingsajten Bearplay.se

– Vi kommer i vanlig ordning liverapportera från provrutorna men det kommer också bli direktsända inslag med start redan nu i eftermiddag.

Skiljer sig årets SM något från de tidigare?

– Ja faktiskt. I år är första gången hundarna kommer bedömas utifrån de nya provreglerna. Generellt kan man säga att det blir tuffare för hundarna att nå fram till de allra högsta poängen från 90 poäng och uppåt.

Jaktjournalens SM-sida kan ni läsa mer om deltagande hundar. Lottning av domare och provrutor kommer ske vid 16-tiden i dag. På SM-sidan sker också liverapporteringen under hela jaktprovet.

Höjdpunkterna från mästerskapet kommer vi presentera i ett större reportage i Jaktjournalen senare i höst.

Liverapportering

Hela jaktprovet från kl. 06.30 fram till avslutat prov

Direktsändning

Torsdag 28/9

15.00
16.00
17.00

Fredag 29/9

09.00
10.00
11.00
12.00
16.00
17.00
18.00
19.00

 

 

 

 

AKTUELLT

Skarp kritik mot polisens hantering av vapenärenden

Linköping (JJ) Polisprofessor Stefan Holgersson riktar skarp kritik mot polisens myndighetsutövning i vapenärenden. I en forskningsrapport kommer han fram till att polisen klipper och klistrar i lagtexter och inte lägger fram uppgifter som talar till klagande personers fördel.

Annonser