Tar över efter Sven-Erik Bucht

Sven-Erik Bucht avgår och ersätts av socialdemokraten Jennie Nilsson. Hon blir ny landsbygdsminister i Stefan Löfvéns regering.

Sveriges nya landsbygdsminister. Foto: Per Jonson/Pressbild Sveriges Riksdag

– Det här är ett av landets viktigaste politikområden, men det krävs att vi tar tillvara möjligheten till arbete och att driva företag i hela landet. För det krävs en aktiv politik, säger hon.  Det ska gå att leva, bo och utvecklas i hela Sverige, och för det krävs flera saker, säger Jennie Nilsson till TT.

Nu på förmiddagen offentliggjordes stadsråden i Stefan Löfvéns regering. Jennie Nilsson har suttit i riksdagen i tolv år. De senaste sex åren har hon arbetat i näringsutskottet.

Jennie Nilsson har sin bakgrund som kommunpolitiker i halländska Hylte. Så här skriver hon om sig själv på socialdemokraternas hemsida.

”Jag kommer från en glesbygdskommun, är kvinna, tonårsförälder och vårdbiträde. Jag har mycket åsikter som jag vill och tänker dela med mig av i riksdagen.”

Än så länge är det oklart hur Jennie Nilsson förhåller sig i jaktliga frågor. Vi återkommer med mer info om detta.

 

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

SJF ordförande: ”Man kan inte ljuga i ett styrelserum”

Under gårdagens årsstämma på Svenska Jägareförbundet röstades ledamoten Rickard Axdorff oväntat bort och hans plats lämnades tom. Förbundsordförande Torbjörn Larsson säger att det handlar Axdorff har agerat illojalt och ljugit. Frågan ska ha handlat om förbundets plats i WWF Förtroenderåd.
ANNONS ▼