Tage Collberg friad

Borlänge (JJ) Förundersökningarna om jakthäleri mot Tage Collberg är nedlagd. Kammaråklagare Katarina Lindström anser att brott inte går att styrka.

Efter TV-programmet Uppdrag granskning anmäldes Tage Collberg för jaktbrott och jakthäleri. Utredningen om den misstänkta tjuvjakten på lodjur är redan nedlagd i brist på bevis. Nu frias även Collberg från misstankarna om jakthäleri. De uttalanden som gjordes i TV-programmet räcker inte för en fällande dom. Tage Collberg berättade på en presskonferenas att han med hjälp av jurister utreder möjligheten att stämma Sveriges television för de lögner som visades i Uppdrag granskning.

AKTUELLT

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Nya jaktprov på gång i Vorstehklubben

Stenkullen (JJ) De senaste dagarna har det diskuterats flitigt i fågelhundsgrupper på sociala medier. Orsaken är att Vorstehklubben just nu ska ta fram förslag på nya jaktprov med inspiration från Tyskland.

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Annonser