Tage Collberg friad

Mora (JJ) Förundersökningen mot Tage Collberg, ordförande i Sveriges Samarbetsforum i Rovdjursfrågor, har lagts ned. Kammaråklagare Katarina Lindström konstaterar att brott inte går att styrka.

Tage Collberg blev efter ett inslag i TV-programmet Uppdrag Granskning misstänkt för att ha tjuvjagat lodjur med fälla. Några spår efter lodjur har inte påträffats och det uttalanden som Collberg gjorde i TV-inslaget räcker inte som bevis för att brott begåtts.
Collberg är fortfarande misstänkt för jakthäleri för innehav av vävnadsprover av varg. Beslut om åtal väntas först efter sommaren.

AKTUELLT

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Nya jaktprov på gång i Vorstehklubben

Stenkullen (JJ) De senaste dagarna har det diskuterats flitigt i fågelhundsgrupper på sociala medier. Orsaken är att Vorstehklubben just nu ska ta fram förslag på nya jaktprov med inspiration från Tyskland.

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Annonser