Tack för mig!

Tiden går fort när man har roligt sägs det. Jag kan inte annat än hålla med, efter 27 år på chefredaktörsstolen lämnar jag nu Jaktjournalen. Anledningen är helt enkelt den att jag bestämt mig för att ta pension.

Nu väntar nya äventyr. Arkivfoto: Per Jonson

Trots att jag fyller 65 år i dagarna har det inte varit ett lätt beslut att lämna Sveriges bästa jobb.

Jag har fått jobba med det jag brinner allra mest för, nämligen jakt och tidningsmakeri. Åren har rullat på i snabb takt och förutom ett stimulerande jobb har jag också haft turen att få jobba med mycket skickliga medarbetare både i förlag, på redaktionen och på fältet med alla frilansare.

Fantastiska läsare

Bra medarbetare är naturligtvis viktigt, men för att stanna i 27 år på samma tidning och tjänst krävs det mer. Det har varit våra engagerade läsare som utmanar oss till att ständigt utveckla tidningen.

Det är ingen slump att vi är en av Nordens absolut största fristående jakttidningar. Alla medarbetare är jägare och vi har alltid strävat efter att göra en tidning för jägare av jägare.

Under årens lopp har jag mängder av minnen från intressanta läsare som verkligen gjort intryck på mig. Som ni förstår kan jag inte återge alla av utrymmesbrist, men en av de senaste jägarna jag pratade med var 79-åriga krutgumman Ingrid Ludwig, från Strömsund.

Samtalet med henne för några veckor sedan kommer jag nog aldrig att glömma.

Sköt 20-taggare

Jag pratade med Ingrid efter att hon skjutit en fin 20-taggare utanför Strömsund. Hon uttryckte sig både enkelt och självklart.

– Jag sköt älgen med ett skott, jag skjuter nämligen inte om jag inte är helt säker. Man ska ju ha respekt för viltet.

På bilden såg jag även att hon hade en väldigt fin studsare och kikarsikte, försiktigt ledde jag in frågorna på utrustning och hon vidareutvecklade snabbt och konkret.

– Man ska ha fina grejer när man jagar!

Jag hoppas också att jag skjuter 20-taggare när jag är 79 år, för jaga det ska jag så länge orken finns. Se bara på Ingrid.

Varm hand

När ni nu kära läsare sitter med tidningen i handen har jag just slutat. Jag har lämnat över ansvaret med varm hand till min efterträdare Daniel Sanchez, 38 år. En erfaren jaktjournalist som bland annat arbetat sex år på Svensk Jakt. (Se sid 98).

Förutom min gamla kontorsstol får han ta över suveräna medarbetare och fantastiska läsare och annonsörer.

Var så god Daniel – och ett stort och ödmjukt tack till alla jag mött under åren.

Bästa jägarhälsningar

Holger Nilsson, f d chefredaktör

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Sköt ko och tog ut foster

Jägaren ska ha skjutit på två kor. Den ena dog och den sprättade han upp och tog ut ett foster ur. Den andra kon skadesköts och fick avlivas.

Bröd i björnmage faktor vid utredning om jaktbrott

Med 300 björnbesiktningar under sin tid som naturbevakare har Hans Olov Hansson sett hur maginnehållet på fällda björnar skiftat med åren. – Nu för tiden är mycket vanligt med processad mat i magen. Men enligt miljöåklagare Åse Schoultz är brödet i magen på björnen "en faktor" vid utredning om jaktbrott.
ANNONS ▼

Annonser