SVT-reporter: Rovdjurens skydd tyngre än rennäringens

Jämtland (JJ) Ikväll uppmärksammar SVT:s Uppdrag granskning den svenska rennäringen och branschens problem med rovdjur.

Sara Leijman har gjort Uppdrag gransknings reportage om rennäringen och rovdjuren. Det sänds i kväll i TV och kan ses på SVT Play i efterhand. Foto: Privat och Gettyimages

– När rovdjurens och rennäringens intressen ställs mot varandra väger rovdjuren tyngre, säger SVT:s reporter Sara Leijman i Jaktjournalens webbradio.

 

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
AKTUELLT

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Vad är det för skogsfågel egentligen?

Norrbotten (JJ) Kusinerna Jonte Salomonsson och Joel Salomonsson från Gråträsk och Piteå i Norrbotten är ivriga skogsfågeljägare. I går fällde dock en skogsfågel de aldrig tidigare stött på. Inte ens fågelforskaren Martin Green kan med säkerhet säga vad det rör sig om.

Annonser