SVT-reporter: Rovdjurens skydd tyngre än rennäringens

Jämtland (JJ) Ikväll uppmärksammar SVT:s Uppdrag granskning den svenska rennäringen och branschens problem med rovdjur.

Sara Leijman har gjort Uppdrag gransknings reportage om rennäringen och rovdjuren. Det sänds i kväll i TV och kan ses på SVT Play i efterhand. Foto: Privat och Gettyimages

– När rovdjurens och rennäringens intressen ställs mot varandra väger rovdjuren tyngre, säger SVT:s reporter Sara Leijman i Jaktjournalens webbradio.

 

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
AKTUELLT

Svårt vargbiten älg avlivad i Värmland

En älg som sargats svårt av vargar avlivades på onsdagen strax öster om Karlstad. – Den blödde väldigt och hade svåra bettskador, berättar Jägareförbundets ordförande i Värmland, Anders Olsson.

Inrikesministern svarar undflyende om skytteverksamheters framtid

Polisen arbetar med en ny policy som avser besiktning av skjutbanors tävlingsstationer. Blir riktlinjerna som de ser ut i dag verklighet kommer många skytteklubbars verksamhet försvåras. Inrikesminister Mikael Damberg svarar undflyende på Sten Berghedens skriftliga fråga om konsekvenserna av förslaget.

Kalle utbildar jägare i den ”skitigaste jakten”

– En del kursdeltagare inser att de aldrig kommer att jaga säl. Det här är nog den skitigaste jakt man kan tänka sig. Det säger förre jaktvårdskonsulenten Kalle Johansson, som driver säljaktsutbildningar inom nystartade förbundet "Allmogejägarna".

2019 års våtmarksstipendiat korad

Ett gediget arbete med våtmarker för att gynna fåglar som lever i denna biotop premieras varje år, genom Våtmarksstipendiet. I år landade stipendiet i Västergötland.

Annonser