Sveriges Radio köpte undersökning om varg

Kungsbacka (JJ) Uppdaterad. Fyra lokalradiostationer har kostat på undersökningar om vargens vara eller inte vara.

Sveriges Radio Gävleborg har låtit göra en opinionsundersökning om varg. Foto: Gettyimages

Drygt 4 000 personer i åldrarna 18 till 79 år har tillfrågats i de fyra länen. Undersökningen är bekostad av Sveriges Radio och utförd av Novus.

Så här redovisas resultatet:

Gävleborg: 40 procent av de tillfrågade tycker att antalet vargar är bra. 11 procent tycker att det borde finnas fler och 28 procent att de borde vara färre.

Värmland: 36 procent av personerna som svarat i undersökningen vill ha färre vargar. 13 procent vill ha fler och 37 procent tycker att det lagom med dagens antal.

Dalarna: 41 procent uppges vara nöjda med det antal vargar länet har idag. 12 procent vill ha fler vargar och 31 procent av de tillfrågade vill ha färre vargar.

Örebro: 44 procent tycker att stammen är lagom stor idag. 15 procent vill ha fler vargar och 21 procent färre vargar.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Kennelklubben kopplar samman veterinärkoncern med försäkringsbolag

Stiftelsen djursjukhus i Stor-Stockholm har de senaste åtta åren tjänat en halv miljard på djursjukvård. Under samma tid har försäkringsbolaget Agria gjort ett tekniskt resultat på djurförsäkringar på 1,8 miljarder. I båda styrelserummen sitter Svenska Kennelklubben som ändå menar att de företräder hundar och hundägare.

Försäkringsbolagen tjänar idag mer på djurägarna

De senaste tio åren har kostnaderna för hundägarnas försäkringspremier ökat markant. Försäkringsbolagen skyller på veterinärerna men oavsett ökade veterinärkostnader är försäkringsbolagens marginal densamma – eller till och med större.

Flydde från björn i vild panik

Midsommarfirandets inledande friskvårdsprojekt slutade i dödsångest. Stina Sundström och sju mindre barn sprang på en björn utför Enviken och flydde för livet.

Vinn tre dagars jakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal, Jämtland, i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.
ANNONS ▼

Annonser