Sverigedemokrat backar om uttalande

Luleå(JJ) Sverigedemokraten Robert Lund framhåller nu att det bara är hans egen personliga åsikt att älgjakten bör släppas fri. Detta klargörande gör han efter att partiledningen förklarat att de inte står bakom hans åsikter.

Det var i en jaktdebatt, mellan riksdagspartierna, som Lund gjorde sina uttalanden. Debatten hölls i Luleå.

Partiets ledning står dock inte bakom hans åsikter och har därför krävt en dementi.
– Det här är enbart min personliga åsikt och inget som partiet ställer sig bakom. De tycker det är bra som det är, säger Robert Lund till Norrländska Socialdemokraten/nsd.se. 

AKTUELLT

Vill stoppa lodjursjakten

Kalmar/Jönköping (JJ) Svenska Rovdjursföreningen emotsätter sig att fem lodjur får skjutas i licensjakt i vinter i Kalmar och Jönköpings län.

Får dödade av lodjur i Skåne

Skåne (JJ) Två får har konstaterats dödade av lodjur utanför skånska Örkelljunga. – Vi ser lodjur då och då, bland annat på åtelkamerorna, berättar en Jägare.

Laika skjuten – attackerade nötkreatur

Östergötland (JJ) En östsibirisk laika som smitit hemifrån sköts av en jägare när hunden rivit ner en ko i en hage. Händelsen inträffade för en dryg vecka sedan i södra Östergötland.

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Annonser